Privacy Policy


U tvrtki Enterprise Holdings, Inc., čije neovisne regionalne podružnice (zajednički „Enterprise Holdings”) i mreža neovisnih franšiza i partnera za pružanje usluga izvršavanja rade u sklopu robnih marki Enterprise Rent-A-Car, National Car Rental, Alamo Rent A Car te ustupaju različite programe, značajke i usluge („Enterprise Holdings”, „mi”, „naš” ili „nas”, kako je navedeno u pravilima u nastavku), poštujemo vašu privatnost.  Ova smo pravila o zaštiti privatnosti („Pravila o zaštiti privatnosti”) i pravila o kolačićima („Pravila o kolačićima”) implementirali kako bismo objasnili na koji način prikupljamo, upotrebljavamo, otkrivamo i prenosimo podatke te kakva individualna prava pristupa imate tijekom upotrebe naših web-mjesta i usluga, uključujući globalne rezervacije i usluge najma.

 

Održavamo ovo web-mjesto i upravljamo njime u ime franšize ili partnera za pružanje usluga izvršavanja. Informacije o njihovim postupcima zaštite privatnosti potražite u nastavku.

 

SAŽETAK OBAVIJESTI O PRIVATNOSTI

Autobenussi d.o.o. (Enterprise rent a car Hrvatska) poštuje vašu zabrinutost za privatnost. Ovom se Obavijesti o privatnosti regulira praksama zaštite privatnosti tvrtke Enterprise u Sjedinjenim Američkim Državama kada s nama komunicirate vezano uz svoje rezervacije unajmljenog automobila. Obavijest se ne primjenjuje na rukovanje osobnim podacima od strane entiteta tvrtke Enterprise koji se nalaze izvan Sjedinjenih Američkih Država ili neovisnih nositelja licencije/franšize.

Ako imate pitanja o našim praksama zaštite privatnosti, javite nam se putem e-pošte na adresu customer.service@enterprise.hr

U ovoj je Obavijesti o privatnosti opisano sljedeće:

Pregled i opseg

Podaci koje prikupljamo i način prikupljanja

Način upotrebe prikupljenih podataka, uključujući zadržavanje podataka

Podaci koje dijelimo

Vaši odabiri kada je riječ o privatnosti

Vaša prava na privatnost i prava vezana uz podatke, uključujući otkrivanje za Kaliforniju

Poveznice na ostala web-mjesta

Prijenosi podataka

Način zaštite osobnih podataka

Ažuriranja ove Obavijesti o privatnosti i

Upute za kontaktiranje.

Stanovnici Ujedinjenog Kraljevstva i Europske unije: ako prebivate u Ujedinjenom Kraljevstvu ili Europskoj uniji ili ste pak unajmili vozilo na prethodno navedenim lokacijama, obratite nam se na adresi customer.service@enterprise.hr         

UPOTREBOM BILO KOJEG OD NAŠIH WEB-MJESTA ILI APLIKACIJA SHVAĆATE I POTVRĐUJETE DA ĆEMO PRIKUPLJATI I UPOTREBLJAVATI VAŠE OSOBNE PODATKE NA NAČIN OPISAN U OVOJ OBAVIJESTI O PRIVATNOSTI.

 

PREGLED I OPSEG

Autobenussi – Enterprise Hrvatska poštuje vašu zabrinutost za privatnost. U ovoj su Obavijesti o privatnosti opisane vrste osobnih podataka koje prikupljamo prilikom vaše interakcije s nama vezano uz rezervacije unajmljenog automobila u Hrvatskoj te način na koji Enterprise prikuplja, upotrebljava, zadržava i otkriva vaše osobne podatke. Ova se Obavijest o privatnosti ne primjenjuje na rukovanje vašim osobnim podacima od strane entiteta tvrtke Enterprise koji se nalaze izvan Hrvatske ili neovisnih operatora s lokacijama ili web-mjestima s oznakom brenda tvrtke Enterprise.

Naša web-mjesta i mrežni marketing nisu usmjereni na maloljetnike te tvrtka Enterprise Hrvatska svjesno ne prikuplja njihove osobne podatke. Ako pak smatrate da nam je vaše dijete dalo svoje osobne podatke, obratite nam se putem adrese customer.service@enterprise.hr       da bismo vam mogli pomoći pri brisanju njihovih podataka.

S tvrtkom Enterprise možete se povezati putem našeg web-mjesta, Enterprise.hr, našeg mobilnog web-mjesta i aplikacije, putem naše stranice na Facebooku i drugim društvenim mrežama ili tako da nazovete naš centar za korisničku podršku.

 

PODACI KOJE PRIKUPLJAMO I NAČIN PRIKUPLJANJA

Od vas (izravno i putem trećih strana) prikupljamo podatke u skladu s ovom Obavijesti o privatnosti kada nam se obratite, kada s nama kontaktirate osobno ili na mreži putem našeg web-mjesta, društvenih mreža ili aplikacija ili pak kada koristite naše proizvode ili usluge. Drugi izvori podataka obuhvaćaju web-mjesta za putovanja s kojima surađujemo, podatke dobivene od naših nadređenih tvrtki ili podružnica ili podatke koje nam date kada sudjelujete u događajima ili određenim promocijama. Zatražene vam usluge možda nećemo moći pružiti ako nam ne date neke od zatraženih podataka, a nepružanje zatraženih podataka može ograničiti našu mogućnost da vam pružimo razinu usluge koju biste inače očekivali od tvrtke Enterprise.

Prilikom unajmljivanja vozila, pridruživanja jednom od naših programa najma, dodavanja dodatnog vozača u sklopu najma ili upotrebe usluga tvrtke Enterprise Hrvatska možemo prikupiti sljedeće podatke:

Osobni podaci i provjera identiteta. Kada unajmljujete vozilo, neki od podataka koje prikupimo mogu se koristiti za osobnu identifikaciju vas (ili vašeg uređaja), uključujući primjerice IP adresu (za utvrđivanje lokacije), ime i prezime, adresu, telefonske brojeve, adrese e-pošte, datum rođenja, vozačku dozvolu, podatke o osiguranju, dokaz o mjestu prebivališta, državnu identifikaciju, putovnicu, podatke za plaćanje, fotografije snimljene na šalteru, člansku identifikacijsku iskaznicu ili udruge putnih partnera i računa tvrtke Enterprise (uključujući podatke za prijavu i lozinku), kao i povijest najmova povezanih s tvrtkom Enterprise te povezane nezgode, potraživanja ili prekršaje.

Podaci o transakcijama. Podaci o transakcijama povezanim s tvrtkom Enterprise obuhvaćaju podatke o najmu vozila, lokacije najma i povrata, datum najma, vrstu najma, preferenciju vozila, pojedinosti o vozilu (npr. kilometražu ili oštećenja), podatke za plaćanje, naknade, plaćanja, račune, podatke o dodatnim kupljenim proizvodima, podatke o zrakoplovnim kompanijama i brojeve letova, vaše fotografije, podatke o potraživanjima, podatke za kontakt u hitnim slučajevima, broj rezervacije, pozive snimljene radi osiguranja kvalitete, sigurnosne snimke u podružnicama, prometne prekršaje i neplaćanje cestarina, komunikaciju s korisničkom službom, komunikaciju vezanu uz rješavanje problema, podatke o potraživanjima u slučaju nezgode ili oštećenja te podatke koje pružite vezano uz marketinške preferencije ili tijekom sudjelovanja u anketama ili promotivnim ponudama.

Podaci o automobilu. Podaci o automobilu, kao što su podaci u slučaju sudara ili podaci o radu vozila, kao što su njegovo stanje, kilometraža, tlak guma, status goriva i ostali dijagnostički podaci o performansama. Ovisno o specifičnoj tehnologiji ili programima dostupnim u unajmljenom vozilu, proizvođači vozila i ugrađene usluge kao što su Apple Car Play ili OnStar mogu prikupljati podatke ili druge osobne podatke iz vozila u skladu sa svojim pravilima o zaštiti privatnosti. Pomoć proizvođača vozila i podatke o geolokaciji možemo koristiti u situacijama kada je riječ o pronalasku ukradenog ili izgubljenog vozila. Kada vratite vozilo, mogli bismo od vas zatražiti da ga provezete kroz uređaj za detekciju oštećenja koji će skenirati vozilo da bi se utvrdilo postoje li oštećenja. Iako to nije namjera ni smisao uređaja, u rijetkim slučajevima moguće je da će snimiti slike osoba koje se nalaze unutar vozila.

Podaci o lokaciji. Uz vaš pristanak s vašeg mobilnog telefona možemo pristupiti podacima o lokaciji (podaci o geolokaciji, poštanskom broju ili geografskoj regiji). Te informacije o lokaciji bit će dostupne samo ako dopustite mobilnoj aplikaciji da pristupi lokacijskim uslugama vašeg uređaja.

Neobavezni podaci. Ako se za to odlučite, možete nam dati podatke za kontakt u hitnim slučajevima te bilo kakve preferencije, posebne zahtjeve ili izmjene koje želite ili trebate.

Sigurnosne kamere. Snimke i/ili fotografije na kojima se nalazite na javnim površinama naših lokacija za najam mogu biti snimljene ako se na našim lokacijama ili u podružnicama nalaze sigurnosne kamere.

 

UPOTREBA NAŠIH WEB-MJESTA ILI APLIKACIJA

Kada preuzmete naše aplikacije ili posjetite naše web-mjesto, društvene platforme ili aplikacije ili pak s nama kontaktirate putem e-pošte, tekstualnih poruka ili drugih oblika elektroničke komunikacije, možda ćemo upotrijebiti kolačiće, skripte ili slične tehnologije da bismo prikupili podatke kao što su zapisnici o webu, IP adrese, jedinstveni identifikatori uređaja, podaci o operacijskom sustavu, podaci o geolokaciji (kao što su, uz vaš pristanak, geografska lokacija uređaja na kojem ste instalirali naše mobilne aplikacije u stvarnom vremenu), podaci o broju klikova i načinu na koji se koristite našim web-mjestima. Dopuštenje za upotrebu kamere vašeg uređaja omogućuje vam prijenos vašeg identifikacijskog dokumenta s fotografijom / vozačke dozvole na vaš profil (gdje i kada je to dostupno).

 

KOLAČIĆI

Kolačići i web-pratilice upotrebljavaju se na našim web-mjestima i mobilnim aplikacijama, kao i u elektroničkoj komunikaciji i sličnim tehnologijama radi automatiziranog prikupljanja podataka da bi se zapamtile vaše preferencije, poboljšalo korisničko iskustvo i prilagodili oglasi. „Kolačić” je tekstualna datoteka koju web-mjesta šalju na računalo posjetitelja ili drugi uređaj povezan s internetom da bi na jedinstven način identificirali preglednik posjetitelja ili pohranili podatke ili postavke preglednika. „Web-pratilice”, poznate i kao internetske oznake, pikselne oznake ili nevidljivi GIF-ovi, upotrebljavaju se za prijenos podataka natrag na web-poslužitelj. Naše poruke e-pošte mogu sadržavati web-pratilice.

Većina preglednika reći će vam kako prestati prihvaćati nove kolačiće, kako primiti obavijest kada primite novi kolačić te kako možete onemogućiti postojeće kolačiće. Imajte na umu da bez kolačića možda nećete moći iskoristiti sve značajke našeg web-mjesta. Osim toga, onemogućivanjem kolačića možete ostati bez odjava na usluge koje se na kolačiće oslanjaju, kao što su odjava od web-analitika ili ciljanih oglasa.

 

 PODACI KOJE PRIKUPLJAMO OD TREĆIH STRANA

Možemo prikupljati i podatke trećih strana, uključujući informacije koje pružaju:

- kanali za rezervaciju putovanja treće strane (koji općenito pružaju podatke za kontakt i rezervaciju, kao što su broj potvrde i ostali podaci potrebni za iznajmljivanje);

- pružatelji osiguranja;

- vaš poslodavac;

- zrakoplovne kompanije, hoteli i članski klubovi;

- tvrtke iz naše grupacije koje mogu biti unutar ili izvan vaše jurisdikcije u administrativne i korporativne svrhe te radi rezervacija na različitim geografskim lokacijama;

- tvrtke koje izdaju platne kartice;

- partneri za kreditiranje i financiranje, uključujući agencije za kreditno izvješćivanje koje nam mogu pomoći pri pružanju informacija o kreditu kada i gdje je to primjenjivo;

- franšize;

- pružatelji usluga kao što su korisnička podrška i pomoć na cesti ili pružatelji usluga anketiranja korisnika ili nagradnih igara;

- treće strane koje nam, s ciljem sprječavanja prijevara, pružaju podatke te provjeravaju identitete i autentičnost dokumenata (npr. DMV);

- usluge na društvenim mrežama dosljedne s postavkama za dijeljenje podataka na vašem uređaju i

- drugi izvori treće strane koji imaju pravnu osnovu za dijeljenje vaših podataka s nama.

Imajte na umu da su neke lokacije za najam opremljene videonadzorom zbog sigurnosnih razloga, pa bi tijekom vašeg boravka u njima mogli snimiti vašu sliku.

Upravljamo stranicama na društvenim mrežama trećih strana te na svojim web-mjestima imamo ikone na društvene mreže. Kada posjetite ili kliknete na vezu na naše stranice na društvenim mrežama ili ako se prijavite na svoj račun uz pomoć vjerodajnica tvrtki Apple ili Google, podatke ćemo obrađivati mi i odgovarajuća treća strana. Pružatelji društvenih mreža, Apple i Google nisu s nama povezane tvrtke te nismo odgovorni za njihov sadržaj ni prakse zaštite privatnosti. Pružatelji društvenih mreža, Apple i Google imaju vlastite uvjete upotrebe i pravila o zaštiti privatnosti te vam predlažemo da pogledate ta pravila kada god posjetite njihova web-mjesta ili stupite u interakciju s njihovim platformama.

Možemo upotrebljavati i analitičke alate za web-mjesta trećih strana (kao što su Omniture i Google Analytics) koji prikupljaju podatke o prometu posjetitelja na našim web-mjestima i u mobilnim aplikacijama. Podaci koje možemo prikupljati na automatiziran način obuhvaćaju sljedeće:

- informacije o uređajima koje naši posjetitelji koriste za pristup internetu (npr. IP adresa i vrsta uređaja, preglednika i operacijskog sustava)

- URL-ovi koji usmjeravaju posjetitelje na naša web-mjesta

- datumi i vremena posjeta našim web-mjestima

- informacije o radnjama na našim web-mjestima (kao što su prikazi stranica i uzorci navigacije web-mjestom)

- općenita geografska lokacija (kao što su država i grad) s koje posjetitelj pristupa našim web-mjestima

- izrazi za pretraživanje koje posjetitelji koriste za pristup našim web-mjestima

 

PODACI O VOZILU

Neki prikupljeni podaci mogu se čuvati u obliku koji nije povezan s određenom osobom, npr. podaci o vozilu koji nisu povezani s putnikom ili drugi sažeti, neidentificirani ili anonimizirani podaci, a ova Obavijest o privatnosti ne odnosi se na takve neosobne podatke koje možemo prikupljati i koristiti ili otkrivati u različite svrhe. Prema svim neosobnim podacima koji su povezani s osobnim podacima ili se s njima kombiniraju odnosit ćemo se kao prema osobnim podacima i oni će biti podložni ovoj Obavijesti o privatnosti.

Podatke o vozilu prikupljamo i upotrebljavamo na sljedeće načine:

- Informacije o gorivu upotrebljavaju se za nadzor razina goriva i pravilno bilježenje i naplatu troškova za gorivo.

Podaci o brojaču kilometara upotrebljavaju se za nadzor kilometraže vozila i naplatu svih primjenjivih troškova kilometraže.

Podaci o dijagnostici i performansama vozila upotrebljavaju se da bi nam pomogli identificirati probleme s održavanjem vozila ili potrebe na koje je potrebno reagirati u određenom vozilu.

Podaci o VIN-u ili registarskoj pločici te kombinacija različitih vrsta podataka o vozilu mogu biti pravno obvezujući od strane vladinog ili regulatornog tijela i takve ćemo pravno obvezujuće podatke morati otkriti.

Usluge automatizirane detekcije oštećenja utvrđuju oštećenja na vozilu.

 

 INFORMACIJSKO-ZABAVNI SUSTAVI I OSTALE APLIKACIJE

Ako uparite svoj mobilni uređaj sa sustavom za navigaciju ili informacijsko-zabavnim sustavom našeg vozila (kao što su Apple Car Play ili OnStar itd. ili drugi slični softveri ili usluge trećih strana), vaši osobni podaci i drugi podaci mogu se prenijeti na te sustave i na njima pohraniti, a mi ne možemo jamčiti privatnost ni povjerljivost tih podataka u sustavima trećih strana. Za brisanje svih takvih osobnih podataka iz vozila (uključujući sustave i uređaje u vozilu) prije povrata vozila odgovorni ste sami.

 

MREŽNO OGLAŠAVANJE

Na našim web-mjestima možemo prikupljati podatke o vašim mrežnim aktivnostima. Na ovom i drugim web-mjestima možda ćete vidjeti određene oglase jer sudjelujemo u oglašivačkim mrežama. Oglašivačke mreže mogu obuhvaćati poslužitelje oglasa treće strane, oglašivačke agencije, pružatelje tehnologija za oglašavanje, društvene mreže i tvrtke za istraživanja. Nismo odgovorni za prakse zaštite privatnosti tih trećih strana te vas potičemo da pročitate njihova pravila o zaštiti privatnosti koja se mogu odnositi na takve programe trećih strana.

Oglašivačke mreže omogućuju nam da ciljano usmjeravamo svoje oglase korisnicima na temelju demografskih podataka, ponašanja i konteksta. Te mreže s vremenom prate vašu mrežnu aktivnost na web-mjestima trećih strana ili mrežnim uslugama tako da na automatiziran način prikupljaju podatke, uključujući putem upotrebe kolačića, zapisnika o web-poslužiteljima, web-pratilica i ostalih načina. Mreže upotrebljavaju te podatke da bi vam pokazale oglase za Enterprise i naše poslovne partnere koji su prilagođeni vašim interesima. Podaci koje naši pružatelji usluga oglašivačkih mreža prikupljaju obuhvaćaju podatke o vašim posjetima web-mjestima koja sudjeluju u oglašivačkim mrežama pružatelja usluga, kao što su stranice ili oglasi koje ste pogledali te radnje koje poduzmete na web-mjestima. Ta vrsta prikupljanja podataka i ciljanog oglašavanja može se odvijati na našim web-mjestima i na web-mjestima trećih strana koja sudjeluju u oglašivačkoj mreži. Taj nam postupak pomaže i da pratimo učinkovitost našeg oglašivanja.

 

OTKRIVANJE U SLUČAJU ZNAČAJKE „NE PRATITI”

Svoje korisnike ne pratimo tijekom duljih razdoblja ni na web-mjestima trećih strana da bismo im pružili ciljane oglase na našim web-mjestima. Neka web-mjesta trećih strana prate vaše aktivnosti tijekom pregledavanja kada vam pružaju sadržaj, što im omogućuje da prilagode sadržaj koji vam prikazuju. Ako posjećujete takva web-mjesta, u svom biste pregledniku trebali moći postaviti sprječavanje praćenja signala kako bi treće strane (naročito oglašivači) znali da ne želite da vas se prati. Mi koristimo automatizirani alat dizajniran da prepozna postavke značajke „Ne pratiti” i Globalne kontrole zaštite privatnosti u preglednicima krajnjih korisnika.

 

NAČIN UPOTREBE PODATAKA KOJE PRIKUPLJAMO

Podatke koje dobijemo o vama mogli bismo koristiti u sljedeće svrhe:

radi olakšavanja rezervacije unajmljenog vozila (uključujući, primjerice, da bi smo lakše identificirali najbližu lokaciju tvrtke Enterprise uz pomoć geolokacije ako je ona omogućena na vašem mobilnom uređaju);

radi obrade, validacije, potvrde i nadzora rezervacije najma (uključujući obradu transakcija s platnim karticama i kontaktiranje vezano uz rezervacije);

radi pružanja pomoći pri transakcijama, uključujući prijenos važnih informacija o određenoj transakciji ili pružanje korisničke podrške;

radi utvrđivanja zadovoljavate li uvjete za određenu kategoriju vozila, cijene ili program ili proizvod najma;

radi pružanja podataka trećim stranama (pružateljima usluga) ako su ti podaci povezani s vašim potrebama pri najmu ili posebnim potrebama, zahtjevima ili izmjenama;

radi održavanja evidencije o rezervacijama i najmovima;

radi odgovaranja na pitanja i komentare te pružanja korisničke podrške;

radi komunikacije o našim proizvodima, uslugama, ponudama, događajima i promocijama te pružanja povezanih proizvoda i usluga za koje vjerujemo da bi vas mogle zanimati;

radi omogućivanja dijeljenja informacija putem vaših društvenih mreža;

radi olakšavanja komunikacije s nama putem društvenih mreža i drugih interaktivnih medija;

radi upravljanja sudjelovanjem na našim događajima, u našim anketama, nagradnim igrama i drugim promocijama;

radi prilagođavanja naših proizvoda, usluga i sadržaja na web-mjestima na temelju lokacije i onoga što odgovara vašim osobnim interesima;

radi upravljanja našim poslovanjem, te procjene i poboljšanja proizvoda i usluga koje nudimo;

radi analize i poboljšanja marketinške komunikacije i strategija (uključujući identifikaciju primitka i čitanja poruka e-pošte);

radi analize trendova i pripreme statističkih podataka o načinu na koji posjetitelji koriste naša web-mjesta, mobilne aplikacije i resurse na društvenim mrežama te kupovine koje posjetitelji izvršavaju na našim web-mjestima te kako u skladu s tim prilagođavamo naše proizvode, usluge i sadržaj na web-mjestima;

radi zaštite od prevara, neovlaštenih transakcija, potraživanja i drugih šteta te njihovog sprječavanja, ali i upravljanja izloženosti riziku, uključujući prepoznavanje potencijalnih hakera i drugih neovlaštenih korisnika;

radi anonimiziranja i agregiranja osobnih podataka koje smo prikupili o vama i njihove upotrebe u zakonske svrhe;

radi provođenja naših Uvjeta i odredbi i

radi usklađivanja s primjenjivim pravnim preduvjetima, obavezama i industrijskim standardima i našim pravilima.

Podatke koje o vama dobijemo možemo upotrebljavati i na druge načine o kojima ćemo vas posebno obavijestiti.

Razlike u cijeni i uslugama (uključujući one povezane s popustima i nagradama) koje su vam dostupne putem našeg programa vjernosti i pretplate na bilten utemeljene su na našoj razumnoj procjeni vrijednosti koje ostvarujemo od prikupljanja i zadržavanja vaših osobnih podataka povezanih s radom naše tvrtke. Procijenjena vrijednost uzima u obzir različite čimbenike, uključujući (ali ne ograničavajući se na) naše troškove nastale prikupljanjem i obradom podataka, naše troškove nastale pružanjem nagrada vama i procijenjeni graničnog prihoda koji možemo ostvariti iz podataka koji se odnose na određenog sudionika programa vjernosti.

 

 ZADRŽAVANJE PODATAKA

Vaše osobne podatke zadržavamo sve dok imate račun kod tvrtke Enterprise, dok su oni potrebni za ispunjavanje naših usluga ili obaveza prema vama ili ako je to na neki drugi način potrebno u svrhu obrade radi koje su podaci i izvorno prikupljeni. Osim toga, vaše ćemo osobne podatke zadržati zbog legitimnih poslovnih svrha, uključujući pravne svrhe, u svrhe računovodstva, arhiviranja i revizije. Ovisno o stanju transakcije vezane uz najam, prema zakonu smo dužni na neodređeno razdoblje zadržati neke od vaših osobnih podataka. Kada zadržavanje osobnih podataka više nije potrebno u svrhe navedene u ovoj Obavijesti o privatnosti, te ćemo osobne podatke izbrisati, deidentificirati ili anonimizirati ili, ako to nije moguće (primjerice jer su osobni podaci pohranjeni u sigurnosno kopiranim arhivama), te osobne podatke nećemo dodatno obrađivati sve dok brisanje, deidentifikacija ili anonimizacija ne budu mogući.

 

 PODACI KOJE DIJELIMO

Podatke koje prikupimo možemo podijeliti sa sljedećim:

tvrtkama koje pružaju usluge u naše ime (kao što su usluge za provjeru identiteta, pružatelji usluga plaćanja ili agencije za naplate potraživanja);

svim posrednicima koje koristite, kao što su putnički agenti, brokeri ili programi za rezerviranje, a da su vezani uz bilo koji aspekt najma;

neovisni operatori lokacija i web-mjesta s oznakom brenda tvrtke Enterprise (odnosno nositelji licencije/franšize) radi upotrebe pri pružanju proizvoda ili usluga koje ste zatražili te radi komunikacije s vama vezano uz takve proizvode i usluge;

vašom tvrtkom ili organizacijom ako usluge koristite u sklopu poslovnog članstva ili drugog komercijalnog računa;

našim partnerima u sklopu programa vjernosti ili drugim poslovnim ili marketinškim partnerima;

financijskim institucijama koje izdaju i obrađuju kreditne i debitne kartice vezano uz transakcije s platnim karticama;

agencijama za kreditno izvješćivanje i sprječavanje prijevara;

vladinim ili privatnim organizacijama odgovornim za obradu prometnih prekršaja ili prekršaja povezanih s parkiranjem i

tijelima za izdavanje prometnih dozvola ili posredničkim organizacijama kada je potrebno provjeriti sukladnost s kriterijima za sigurne vozače tvrtke Enterprise za kvalificirane vozače i/ili provjeriti podatke o vozačkoj dozvoli.

Podatke o vama možemo otkriti i (i) ako se to od nas zahtjeva zakonom ili pravnim postupkom, (ii) ako vjerujemo da je otkrivanje potrebno radi sprječavanja štete ili financijskog gubitka, (iii) radi podnošenja ili obrane tužbe ili (iv) u slučaju povezanosti s istragom sumnjive ili stvarne prijevarne ili nezakonite aktivnosti.

Vaše podatke možemo podijeliti s trećom stranom u slučaju reorganizacije, spajanja, prodaje, zajedničkog ulaganja, dodjele, transfera, likvidacije ili druge vrste dispozicije cijele tvrtke ili nekog dijela, resursa ili dionica s takvom trećom stranom, a pri tome ćemo uložiti razuman trud da bismo uvjerili primatelja da osobne podatke koje ste nam pružili koristi na način dosljedan s ovom Obavijesti o privatnosti. U slučaju takve prodaje ili transfera možete se obratiti entitetu kojem smo prenijeli vaše osobne podatke sa svim pitanjima vezanim uz obradu tih podataka.

Podatke o vama možemo podijeliti i na druge načine o kojima ćemo vas posebno obavijesti u trenutku prikupljanja.

 

PRUŽATELJI USLUGA I POSLOVNI PARTNERI

Kao što je prethodno navedeno, podatke možemo dijeliti s pružateljima usluga i poslovnim partnerima koji pružaju usluge u naše ime, uključujući između ostalog sljedeće:

pružatelji potpore pri plaćanju;

osiguravateljske tvrtke;

pružatelji usluga popravka vozila;

pružatelji usluga naplate potraživanja;

agencije za kreditno izvješćivanje;

tvrtke za obradu potraživanja;

pružatelji usluga pomoći na cesti;

službe za obradu naplate cestarina i prometnih kazni;

tvrtke za ugradnju prilagođenih rješenja za vožnju;

sve ostale tvrtke ili pružatelji usluga povezani s povratom nakon nezgoda ili popravkom, procjenom ili održavanjem vozila i

sve vladina tijela kada je to potrebno ili traženo.

 

VAŠI ODABIRI KADA JE RIJEČ O PRIVATNOSTI

Pružamo vam određene opcije odabira kada je riječ o podacima koje od vas prikupljamo, kako ih koristimo i kako ih otkrivano te kako s vama komuniciramo.

Ovo su odabiri koje pružamo:

marketinške poruke e-pošte

podaci o geolokaciji

Kada aplikaciju tvrtke Enterprise koristite na svom mobilnom uređaju, geolokaciju uređaja možemo iskoristiti za poboljšanje iskustva rezervacije te da bismo vam pružili obavijesti povezane s našim lokacijama, podatke o rezervaciji, lokalne ponude ili druge podatke za koje mislimo da bi vam mogli biti korisni da vam pružimo bolje usluge. Možete se odlučiti i da ne želite s nama dijeliti pojedinosti o svojoj geolokaciji i to prilagoditi u postavkama lokacijskih usluga na uređaju. Za upute za promjenu relevantnih postavki obratite se pružatelju usluge ili proizvođaču uređaja. Imajte na umu da u slučaju onemogućivanja lokacijskih usluga za aplikaciju Enterprise nećete moći koristiti značajke aplikacije utemeljene na lokaciji.

Podaci o kameri

Uz vaš pristanak, naša aplikacija može koristiti kameru vašeg uređaja. Ako ste nam dopustili da upotrebljavamo kameru vašeg uređaja u prošlosti i želite opozvati ta dopuštenja, promijenite postavke uređaja.

Kolačići

Većina preglednika reći će vam kako prestati prihvaćati nove kolačiće, kako primiti obavijest kada primite novi kolačić te kako možete onemogućiti postojeće kolačiće. Imajte na umu da bez kolačića možda nećete moći iskoristiti sve značajke našeg web-mjesta. Osim toga, onemogućivanjem kolačića možete ostati bez odjava na usluge koje se na kolačiće oslanjaju, kao što su odjava od web-analitika ili ciljanih oglasa.

 

VAŠA PRAVA NA PRIVATNOST I PRAVA VEZANA UZ PODATKE

(a) Općenito.

Ovaj je odjeljak podložan posebnim otkrivanjima vezanim uz prava na zaštitu privatnosti navedena u nastavku. Predani smo da vam olakšamo iskorištavanje vaših prava koja vam pružaju zakoni u vašoj jurisdikciji, a koja mogu obuhvaćati pravo na traženje ispravka, izmjene ili brisanja osobnih podataka i pravo na izuzimanje od prodaje ili dijeljenja svojih osobnih podataka (kada je to primjenjivo), uključujući u kontekstu ciljanog oglašavanja. Učinit ćemo sve što možemo da odobrimo vaše zahtjeve u skladu sa zakonskim ili ugovornim obavezama. U skladu s lokalnim zakonima možete imati dodatna prava u sklopu zakona svoje jurisdikcije kada je riječ o osobnim podacima, kao što su pravo na žalbu na našu odluku vezanu uz zahtjev za pristup podacima.

Možete dobiti kopiju određenih osobnih podataka koje čuvamo o vama ili ažurirati ili ispraviti netočnosti u tim podacima putem računa tvrtke Enterprise koji možete otvoriti na našem web-mjestu. Osim toga, ako smatrate da drugi osobni podaci koje o vama čuvamo nisu točni, možete zatražiti da podatke ispravimo ili izmijenimo tako da nam se obratite putem podataka navedenih u odjeljku „Upute za kontaktiranje” u ovoj Obavijesti o privatnosti.

Pravo na informiranost:

Kategorije osobnih podataka (uključujući, ako je primjenjivo, osjetljive osobne podatke) koje smo prikupili o vama tijekom zadnjih 12 mjeseci.

Kategorije izvora iz kojih se prikupljaju osobni podaci.

Poslovna ili komercijalna svrha za prikupljanje, prodaju ili dijeljenje osobnih podataka.

Kategorije trećih strana s kojima dijelimo vaše osobne podatke.

Jesmo li otkrili vaše osobne podatke trećim stranama u poslovne svrhe i, ako smo to učinili, kategorije osobnih podataka koje smo otkrili, kao i kategorije trećih strana kojima smo te podatke otkrili.

Jesmo li prodali ili podijelili vaše osobne podatke i, ako smo to učinili, kategorije osobnih podataka koje smo prodali, kao i kategorije trećih strana kojima smo te podatke prodali.

Duljina vremena tijekom kojeg zadržavamo vaše osobne podatke.

Pravo na pristup:

Možete imati pravo na pristup osobnim podacima koje smo prikupili o vama, saznati kako smo te podatke prikupili, koja je bila naša svrha te kojim su stranama vaši podaci možda otkriveni. Možete zatražiti kopiju osobnih podataka koje smo o vama prikupili.

Pravo na ispravak:

Možete ispraviti sve osobne podatke koji nisu točni.

Pravo na brisanje:

Možete zatražiti da izbrišemo osobne podatke o vama koje smo od vas prikupili, a to je pravo podložno određenim preduvjetima.

Izuzimanje od prodaje:

Služi da biste nas usmjerili da vaše osobne podatke ne prodajemo trećim stranama uz naknadu.

Izuzimanje od dijeljenja:

Služi da biste se odlučili za izuzimanje dijeljenja vaših podataka radi bihevioralnog oglašavanja kroz različite kontekste.

Osjetljivi podaci:

Služi za ograničavanje upotrebe osjetljivih osobnih podataka.

Nediskriminacija:

Služi za iskorištavanje prethodno opisanih prava bez diskriminacije.

Ta su prava podložna zakonskim ograničenjima, a mi se možemo odlučiti da odbijemo zahtjev ako je to dopušteno mjerodavnim zakonom.