Beyond Munich

Samostansko pivo i Mozartovo rodno mjesto udaljeni su samo dva sata vožnje.

Ako ne izađete iz Münchena, propustit ćete najbolji pogled u Njemačkoj.

Beyond Munich
 • Spomenik Bavarskoj i Ruhmeshalle

  5 km

  Spomenik Bavarskoj nalazi se na zapadnoj strani parka Theresienwiese i simbol je bavarske snage i slave. Brončani kip dizajnirao je 1837. godine Ludwig Schwanthaler po narudžbi kralja Ludviga I.

  Posjetitelji se mogu uspeti po 126 stepenica s unutrašnje strane skulpture koje vode do vidikovca koji se nalazi u šljemu. Taj vidikovac pruža spektakularni pogled na park Theresienwiese i centar Münchena.

  Iza kipa nalazi se trokrilni Ruhmeshalle (Kuća slavnih) koji je izgrađen u čast poznatim bavarskim umjetnicima, političarima i znanstvenicima.

 • Samostan Kloster Andechs

  43 km

  Ovaj katolički samostan datira iz 12. stoljeća, kada je grof Berthold II naredio svojim podanicima da pođu na hodočašće kako bi se poklonili relikvijama u kapeli Sv. Nikole.

  Današnji hodočasnici nagrađuju se kada dođu u konobu prikladnog naziva „Pilgrim's Tavern” (Hodočasnička konoba). Više od 1000 godina redovnici samostana Kloster Andechs proizvode pivo. Posjetitelji mogu odabrati neku od sedam različitih vrsta piva. Pivo Doppelbock Dunkel sadrži 7 posto alkohola, snažne je arome i dugotrajnog baršunastog čokoladnog okusa.

 • Zugspitze

  120 km

  Zugspitze je najviši vrh u Njemačkoj koji se uzdiže 2.962 m iznad razine mora. Pruža jedan od najspektakularnijih pogleda u zemlji. Zupčana željeznica najbolje je prijevozno sredstvo na planinu. Polazi sa željezničke stanice Zugspitze u mjestu Garmisch-Partenkirchen i stiže u Eibsee, idilično mjesto uz jezero.
 • Salzburg

  143 km

  1756. godine u Salzburgu rodio se skladatelj Wolfgang Amadeus Mozart. Posjetitelji mogu obići njegov dom u kojem je izložen i klavikord na kojem je skladao „Čarobnu frulu”.

  „Stari grad” u Salzburgu poznat je po zadivljujućoj baroknoj arhitekturi, a tamo se nalazi i jedna od zgrada Muzeja suvremene umjetnosti, Rupertinum. Zgrada je otvorena 1983., a posvećena je novim umjetničkim idejama. Druga zgrada Muzeja suvremene umjetnosti, Monschberg, nalazi se na planini Monchsberg i posvećena je suvremenoj umjetnosti.

  Naravno, lokacije iz filma „Moje pjesme, moji snovi” razasute su po cijelom gradu, uključujući i fontanu u vrtovima Mirabell, koja se može vidjeti tijekom izvođenja pjesme „Do-Re-Mi”.

 • Königssee

  161 km

  Grubo prevedeno kao „kraljevo jezero”, taj je veliki fjord poznat po bistrim vodama i alpskom ugođaju. Ljubitelji zimskih sportova prepoznati će slavnu stazu za bob, prvu umjetno hlađenu stazu za bob na svijetu.

  Königssee je prilika da se udaljite od autoputa i kaotičnih pivnica te uživate u doista spektakularnom ugođaju u podnožju Alpa. Lijepa crkva Sv. Bartolomeja nalazi se na zapadnoj obali jezera.