Putovanje cestom kalifornijske pacifičke obale

Sveamerička cesta, državna cesta 1, proteže se gotovo uz cijelu kalifornijsku pacifičku obalu i nudi zapanjujući krajobraz. Osunčane plaže, valovi u neistraženim uvalama i opuštajući krajolik čine ovo područje jedim od najljepših i najraznovrsnijih za dojmljive vožnje u Sjevernoj Americi. Nudimo rutu koja objedinjuje američku rivijeru Santa Barbare, nevjerojatne i netaknute divljine Big Sura i kulturnu meku Sjeverne Kalifornije, San Francisco.

 • A. Santa Barbara

  Santa Monica dom je modernog skateboardinga i prva postaja na ovoj prekrasnoj vožnji. Film "Gospodari Dogtowna" snimljen je prema družini Z-Boys, skateboarding timu u Venice Beachu koji je revolucionarizirao taj sport u '70-tima.

  Iz Santa Monice krećemo prema Malibuu gdje s jedne strane prolazimo pokraj palmi i pješčanih plaža, a s druge pokraj zelenih brežuljaka.

 • B. San Simeon

  Ako ste gladni, znajte da je San Maria poznata po sjajnom roštilju, pa isprobajte odrezak sa svim prilozima.

  Zaustavite se na Vista Pointu oko San Simeona da biste vidjeli približno 17 000 morskih slonova. Doživite nevjerojatne poglede, zvukove i mirise i pripazite na vjeverice!

 • C. Big Sur

  Prođite kroz park prirode Julia Pfeiffer Burns i pogledajte impresivne vodopade McWay. Voda pada izravno u valove oceana koji se obrušavaju na obalu.

  Ova je dionica kroz Big Sur prekrasna i mirna, uz mostove preko klanaca, litice iznad mora i panoramske poglede bez premca.

 • D. Santa Cruz

  Od Big Sura krenite obalom do Montereya. Dobitnik Nobelove nagrade pisac John Steinbeck odrastao je blizu Salinasa i u mnogim romanima opisao grad i okolicu.

  Sir Monterey Jack koji izrađuju meksički franjevci od 19. stoljeća potječe iz ovih krajeva. Tijekom cijele godine se u zaljevu Monterey mogu vidjeti kitovi, dupini i pliskavice.

 • E. San Francisco

  Dalje prema sjeveru, u Santa Cruzu nalaze se neke od najboljih plaža i najpoznatijih mjesta za surfanje na svijetu. Surferi se mogu testirati na 11 vrhunskih mjesta gdje se lome valovi.

  Santa Cruz odlikuje se najstarijim šetalištem na zapadnoj obali, koje je izgrađeno 1907. U zadnjem dijelu putovanja prema San Francisco posjetite pitoreskni svjetionik Pigeon Point. Otamo krećemo prema sjajnim svjetlima San Francisca.