Savjeti za jednodnevni izlet iz New Yorka

Za kratki bijeg iz Velike Jabuke dovoljno vam je ovih pet izleta da ostavite grad koji nikad ne spava iza sebe.

Park Lighthouse Point
 • Park Adirondack

  30 km

  Do južnog dijela parka stiže se kratkom vožnjom sjeverno od državne ceste do New Yorka (međudržavna cesta 90). U samo sat vremena možete kupovati u gradu i planinariti među javorovim stablima u Adirondacksu.

  3,2 milijuna hektara divljine koja oduzima dan možete istražiti avionom, brodom ili balonom na vrući zrak. Ako dođete tijekom jeseni, uživajte u sezonskim događajima, uključujući Oktoberfest i Cream Cheese Festival.

 • New Haven

  130 km

  Na križanju međudržavnih cesta 91 i 95 New Haven nudi sve, od kupnje dizajnerske odjeće preko staza za planinarenje do pješčanih plaža. Pripremite košaru za piknik i provedite dan u parku prirode Hammonasset Beach u Madisonu.

  New Haven opisuje se kao skrivena meka arhitekata sa snažnom umjetničkom scenom. Yale Center for British Art i Yale University Art Gallery poznati su po svojim zbirkama u cijelom svijetu.

 • Woodstock, Catskills

  170 km

  Woodstock u Catskillsu šarmantan je grad pun povijesti i folklora. Utočište za zajednicu alternativne umjetnosti, ima čak i groblje umjetnika za kreativne i poznate osobe.

  Iako je Woodstock poznat po slavnom festivalu, vrhunac pokreta kontrakulture u 1960-ima dogodio se više od 60 km dalje u Bethelu.

 • Atlantic City

  205 km

  Uzduž poznate promenade uz more u Atlantic Cityju duge 6 km mnogo je zabave i uzbuđenja.

  Da biste iskusili nešto drugačije, popnite se na svjetionik Absecon, treći svjetionik u Sjedinjenim Američkim Državama po visini i pogledajte zapanjujući obzor Atlantic Cityja. U tvrtki James Candy isprobajte lokalnu deliciju, slatkiše sa slanom vodom. 

  Za kupnju na rasprodajama krenite prema unutrašnjosti u tvorničke trgovine i iskoristite mogućnost kupnje odjeće bez poreza u New Jerseyu.

 • Svjetionik Montauk Point

  200 km

  Montauk Point, najstariji svjetionik u državi New York koji je odobrio drugi kongres predsjednika Georgea Washingtona, koristio je ulje kitova kada je prvi put zasvijetlio 1797. I dalje brodovima pomaže u navigaciji vodom.

  Vođene ture nude se oko svjetionika koji je proglašen nacionalnom povijesnom znamenitosti 2012. Popnite se uz 137 stepenica radi spektakularnog pogleda i posjetite obližnji muzej radi prikaza lova na kitove i Indijanaca Montauk.